Amelink ziet PEC-aanvalster terugkeren: "Heb je er graag bij"

Olivier Amelink
Olivier Amelink Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle kan zaterdag in de wedstrijd weer beschikken over Naomi Hilhorst. De aanvalster stond ontzettend lang buitenspel door zware knieblessures, maar maakt voor de wedstrijd tegen PSV weer deel uit van de wedstrijdselectie van de Zwollenaren.

"Voor ons is het lekker dat ze er weer bij is. Naomi is een aanvalster die heel veel kwaliteit heeft aan de bal en heel onvoorspelbaar is", zegt trainer Olivier Amelink voor het eerste fluitsignaal voor de camera van ESPN. "Ze kan uit het niets wat creëren. Dat soort speelsters heb je er graag bij."

"Voor Naomi zelf is het ook een beloning na hard werken in een lange revalidatie. Fijn dat ze er weer is", aldus Amelink. "Haar revalidatie heeft heel lang geduurd. Ze heeft heel hard gewerkt. Ze is er nu weer." PEC Zwolle kan zaterdag niet beschikken over smaakmaker Zoë Zuidberg. Zij speelt zaterdag met Oranje O17 een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Engeland.

"Zoë is wel iemand met specifieke kwaliteiten in de diepte", zegt Amelink over de aanvalster, dit seizoen al goed voor vijf goals. "Dat gaan we nu iets anders wegzetten, met een speelster die de bal iets meer in de voet wil hebben. Daaromheen proberen we met andere speelsters wat meer beweging te creëren. Wij kunnen dat prima opvangen, zo verwacht ik", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties