Amelink vertrekt bij PEC: "Enorme aderlating, maar ook compliment"

Olivier Amelink
Olivier Amelink Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle raakt na dit seizoen coach Olivier Amelink kwijt. Hij gaat aan de slag als bondscoach van Jong Oranje. In een nieuwe 'PEC Update' van algemeen directeur Xander Czaikowski wordt stilgestaan bij het aanstaande vertrek van Amelink.

"Olivier is pas bezig aan zijn tweede seizoen bij onze club, maar heeft daarin al veel bewerkstelligd. Speelsters beter maken als team en individu, het is iets wat Olivier sinds zijn komst naar Zwolle dagelijks aan het doen is", weet Czaikowski. "Een voetbaldier die leeft voor zijn vak en deze stap helemaal zelf verdiend heeft. Een enorme aderlating voor ons als club, maar tegelijkertijd ook een groot compliment."

De directeur vervolgt: "Want niet alleen speelsters worden bij ons beter gemaakt, ook trainers. En dat past bij PEC Zwolle als opleidingsclub. Dat heeft het verleden al uitgewezen en is vandaag de dag niet anders", aldus Czaikowski. "Gelukkig maakt Olivier het seizoen in Zwolle af en gaat hij er alles aan doen om met zijn staf dit toch al mooie seizoen nóg meer kleur te geven", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties