Amelink tevreden: "De potentie om tegen de top aan te schuren"

Olivier Amelink
Olivier Amelink Foto: © BSR Agency

PEC Zwolle sloot het seizoen afgelopen zaterdag af met een ruime nederlaag (1-7 tegen Fortuna Sittard). Het zorgt voor teleurstelling bij Olivier Amelink, die afscheid neemt van de Blauwvingers.

"Ik vind 7-1 echt veel. Ook door de manier waarop we tegengoals weggeven. Maar als ik het grotere plaatje en mijn periode bij PEC bekijk, dan ben ik wel trots op wat we de afgelopen twee jaar hebben opgebouwd", is de conclusie van de 31-jarige trainer in gesprek met De Stentor.

Amelink werd twee jaar geleden aangesteld als coach bij PEC Zwolle en creëerde een elftal dat mee kan draaien in de subtop. "Als ze dit bij elkaar weten te houden, dan denk ik dat ze de potentie hebben om tegen de top aan te schuren. Dat is ook iets waar we blij mee kunnen zijn met elkaar", zegt de oefenmeester. Volgens hem zijn de mogelijkheden van het team de kracht van dit PEC geweest.

"We werkten heel goed samen en er stond altijd een team op het veld dat bereid was om voor elkaar door het vuur te gaan. De combinatie van goed samenwerken en kwaliteit, maakt dat we nu staan waar we staan", zegt Amelink, die tevreden is: "Als je kijkt waar we uiteindelijk terecht zijn gekomen. Boven FC Utrecht, boven Feyenoord, op de zesde plek in het linkerrijtje."

"Ook door de manier waarop we dat voor elkaar hebben gekregen, met voetbal waar mensen graag naar kijken. Dan kan ik alleen maar zeggen dat we het echt heel goed hebben gedaan", aldus de trainer, die aan de slag gaat als bondscoach van Jong Oranje: "Ik ga werken met de beste spelers in die specifieke leeftijdscategorie. Dat is voor mijn ontwikkeling als coach ook een verrijking en een enorme kans."

Lees meer:
0 reacties