Amelink: "Staat niet in verhouding tot wat ze ervoor krijgen"

Olivier Amelink
Olivier Amelink Foto: © BSR Agency

De speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie lieten zich tijdens het Vrouwenvoetbal WKND duidelijk horen. Onder het motto 'betaald voetbal = betaald worden' vroegen zij om betere betalingen.

PEC Zwolle-coach Olivier Amelink heeft begrip voor het statement, dat onder meer gemaakt werd door 'zijn' speelsters. "Ik zie van dichtbij wat de meiden doen om topsport te kunnen bedrijven. Dat staat niet in verhouding tot wat ze ervoor krijgen. Dus ik snap waar het statement vandaan komt", zegt hij tegenover De Stentor.

"Ik vind wel dat er per club op een realistische manier gekeken moet worden wat haalbaar is wat betreft het verhogen van de salarissen. Ik denk dat alle clubs dat wel willen, maar niet iedereen kan het", zo geeft Amelink aan.

Bij PEC Zwolle valt er volgens de coach op dat vlak winst te behalen: "Er kan wel wat gebeuren en is er groei mogelijk. Alleen hebben we te maken met een bepaald budget. Ik snap dat PEC een bepaald plafond heeft waaraan ze zich moeten houden om de club gezond te houden."

"Daarom moeten we per club bekijken wat reëel is om het vrouwenvoetbal beter te faciliteren. Uiteindelijk begint het met geld", weet Amelink. "Daarmee kan je mensen intensiever aan je binden en kwaliteit beter faciliteren."

Lees meer:
0 reacties