Amelink open: "Kwam heel veel op de schouders van mijn vrouw terecht"

Olivier Amelink
Olivier Amelink Foto: © Orange Pictures

Olivier Amelink nam afgelopen maand afscheid van PEC Zwolle. De 31-jarige trainer gaat voor een mooie kans: hij wordt bondscoach van Jong Oranje.

Het contact met de KNVB vond in december vorig jaar plaats. "Ik heb twee gesprekken gehad, de tweede keer was ook met Nigel de Jong. Het werd al vrij snel duidelijk dat ze mij als serieuze optie zagen en het duurde dan ook niet heel lang voordat we eruit waren", vertelt Amelink aan De Swollenaer.

De coach zag het als een 'kans die hij niet kon laten gaan'. "Allereerst werk je met de allerbeste speelsters in hun leeftijdscategorie, speel je tegen wereldtoplanden en moet je in weinig tijd veel voor elkaar zien te krijgen", zegt Amelink, die echter ook een andere reden had: "Onze oudste dochter heeft een syndroom en daardoor extra veel zorg nodig. Als clubcoach ging elke ochtend de wekker om half zes, want ik woon in Enschede en we trainden om half negen."

Hij vervolgt: "Dat was druk, eigenlijk te druk. Als je een club traint, dan sta je bijna iedere dag op het veld. Daardoor kwam er heel veel op de schouders van mijn vrouw terecht. Dit ritme past ons op dit moment toch wat beter", geeft hij aan. In augustus zal Amelink meegaan naar het WK Onder 20 in Colombia, als assistent van Oranje O20. "Op die manier kan ik meekijken en ben ik niet direct eindverantwoordelijk. Na het WK is begin oktober de eerste interlandwindow.."

Lees meer:
0 reacties