Amelink neemt afscheid van PEC Zwolle: "Voor hem een geweldige kans"

Olivier Amelink langs de lijn bij PEC Zwolle
Olivier Amelink langs de lijn bij PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

PEC Zwolle ziet Olivier Amelink na dit seizoen vertrekken. De 30-jarige coach maakt na de tweede seizoenshelft de overstap naar de KNVB, waar hij coach van de Jong OranjeLeeuwinnen wordt.

In Zwolle balen ze van het aanstaande vertrek van Amelink, maar zijn ze ook trots. "Voor Olivier is dit natuurlijk een geweldige kans, die we hem gunnen. Hij heeft hier in anderhalf jaar grote stappen gezet en maakt onze speelsters zichtbaar beter", geeft Mariska Kogelman, manager vrouwenvoetbal, aan op de clubwebsite.

"Dat Olivier een keer een stap hogerop zou maken was voor mij geen verrassing", zegt de oud-speelster van de Blauwvingers. "Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we hem nu al kwijtraken, want iedereen binnen de club was heel tevreden over zijn functioneren. De komende periode gaan we gebruiken om een waardig opvolger voor Olivier te vinden."

Amelink is PEC Zwolle 'ontzettend dankbaar'. "Voor de kans die ze mij in 2022 hebben geboden. Hoofdtrainer zijn bij deze club was en is nog steeds een enorm voorrecht. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, maar deze stap is op sportief vlak een hele mooie in mijn trainersloopbaan."

"Ik heb heel veel zin om de talentvolle lichting van Jong Oranje klaar te stomen voor het grote Oranje. Natuurlijk hebben we in Zwolle nog een half jaar voor de boeg en die periode wil ik op de best mogelijke manier afsluiten", aldus Amelink.

Lees meer:
0 reacties