"Als ze wel speelt, zal Barcelona dat helemaal niet leuk vinden"

De selectie van FC Barcelona met Alexis Putellas
De selectie van FC Barcelona met Alexis Putellas Foto: © Pro Shots

De Spaanse voetbalsters hopen vrijdagavond net als op het WK af te rekenen met Nederland en zich zo te plaatsen voor de Olympische Spelen. Er is sinds het mondiale eindtoernooi echter het nodige gebeurd bij de nationale ploeg van Spanje, wat begon met de kus die bondsvoorzitter Luis Rubiales gaf aan speelster Jennifer Hermoso.

De omstreden bondscoach Jorge Vilda is inmiddels opgestapt en ook Rubiales is vertrokken. "Alles is veranderd", zegt Sara Gutiérrez Alcaraz, een Spaanse radiojournalist, tegenover de NOS. "Ook binnen de bond is er veel veranderd. Maar daar weet ik natuurlijk niet het fijne van. De bond vertelt ons alleen wat zij willen vertellen."

Bij de selectie van Spanje zijn inmiddels wel weer lachende gezichten te zien sinds Montse Tomé aan het roer staat. "We wisten niet of de speelsters wel zo blij zouden zijn met haar, want ze was natuurlijk de assistent van Vilda, maar uiteindelijk lijken ze wel blij met haar", aldus Gutiérrez Alcaraz. "Tomé werkte natuurlijk wel samen met Vilda, maar zij is een heel ander persoon."

De Spaanse fans hopen vrijdagavond vooral Alexia Putellas in actie te zien, die vanwege een knieblessure sinds 14 november geen wedstrijd meer speelde. Gutiérrez Alcaraz verwacht geen speelminuten van de sterspeelster. "Ik heb met haar club Barcelona én met het kamp-Alexia gesproken. Barcelona vertelde me dat ze de bond had gevraagd Alexia buiten de selectie te houden. En Alexia zelf wilde wel graag erbij zijn, maar niet om te spelen. Alleen om te trainen en verder te werken aan haar herstel."

"Dus als ze wel speelt, zal Barcelona dat helemaal niet leuk vinden. De club heeft haar namelijk geen toestemming gegeven. De doktoren zeggen ook: dit is niet het moment, ze moet nog wachten", aldus de radiojournalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
21/04
Utrecht W
12:15
FC Twente V
wo
1/05
Ajax V
18:45
PSV V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand