"Als ze horen dat ik voor Feyenoord speel, heb ik meteen aanzien"

Danique Ypema in het shirt van Feyenoord
Danique Ypema in het shirt van Feyenoord Foto: © Orange Pictures

Danique Ypema is sinds afgelopen zomer speelster van Feyenoord. Namens de Rotterdammers komt de verdedigster ook op maatschappelijk vlak in actie.

Ze bezoekt basisscholen in Rotterdam-Zuid om er bewegingsonderwijs te geven. "Als ik het plein op kom, roepen ze al: Hé, daar heb je de juf van Feyenoord", vertelt Ypema in Feyenoord Magazine. "Als topsporter leef je toch een beetje in een bubbel. Ik merk het ook als ik op verjaardagen kom. Als ze horen dat ik voor Feyenoord speel, heb ik meteen een soort van aanzien, zonder dat ik me daar bewust van ben."

De verdedigster vervolgt: "Als ik dan uit die bubbel stap en ik kom op scholen in achterstandswijken, dan zie je snel genoeg dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen het goed heeft. Dat veel kinderen het moeilijk hebben."

Ypema merkt dat de kinderen snel boos kunnen worden. "Ik schrok daar in eerste instantie wel van, maar dat komt natuurlijk ergens vandaan. Kinderen kunnen thuis problemen hebben die hun uitwerkingen hebben op school", vertelt de speelster van Feyenoord. "Als ze willen, kunnen ze daar dingen over kwijt. En dan raken we in gesprek. We proberen dat op een zo luchtig mogelijke manier te doen, ook via spelletjes."

Ze besluit: "Het gaat om respect voor de ander, om inclusiviteit en gelijkwaardigheid. Een belangrijke boodschap om als Feyenoord uit te dragen. De wijken hebben het nodig."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand