'Als PSV graag de favorietenrol willen pakken, pakken ze 'm lekker''

Ajax heeft woensdagavond voor de derde wedstrijd op rij puntverlies geleden. De Amsterdammers verloren met 2-1 op bezoek bij PSV.

Volgens trainer Danny Schenkel is er echter nog niks aan de hand. "We hebben een kort tijdsbestek gehad om de koppies weer schoon te krijgen, maar ook het fysiek weer een beetje op orde te hebben. Ik zie toch wel een heel ander Ajax vandaag (woensdag, red.)", zegt hij bij ESPN.

"Eigenlijk mag je zo vlak voor rust niet op die manier de 1-0 weggeven. We weten dat PSV sterk is in de omschakeling. Wij hebben de bal, dan moeten we ook gewoon de bal houden", analyseerde de oefenmeester. "Van daaruit proberen we iets meer druk vooruit te zetten, maar niet op de bal zelf."

Hij vervolgt: "Dan speelt PSV er goed onderuit en staat het 1-0 bij rust. De tweede goal viel veel te snel. Je gaat met andere bedoelingen de tweede helft in. We wilden veel meer druk op PSV te zetten, om zelf iets te creëeren en te forceren. Dan valt die 2-0, dan hoop je dat de ploeg zijn rug blijft rechten en niet als een kaartenhuis in elkaar stort. dan probeer je van alles, met je wissels, met Stefanie van der Gragt naar voren, om toch nog iets te forceren."

Uiteindelijk viel vlak voor tijd de 2-1. "Dat is te laat. Dan hoop je dat er nog iets van tijd is om nog iets te forceren. Dat was helaas niet. Uiteindelijk creëer je ook veel te weinig kansen om aanspraak te maken op iets", was Schenkel eerlijk. Wel blijft hij positief: "We hebben als team laten zien dat we bij elkaar staan, dat we kunnen knokken. Dat er heel veel energie in zit. Ondanks deze nederlaag is er toch wel een klein beetje positiviteit bij mij."

PSV wordt nu gezien als de favoriet voor de titel, zo zeggen verschillende speelsters van de Eindhovense club. "Als PSV zegt dat zij de favoriet zijn, dan vind ik dat prima. We willen alledrie de titel, FC Twente, PSV en Ajax. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. PSV heeft ook nog een pittig programma met ADO Den Haag en FC Twente in de laatste ronde."

"Daarna gaan de punten door de helft. Wat dat betreft is er nog helemaal niks aan de hand. Als zij graag die rol willen pakken, dan pakken ze 'm lekker, toch? Wij gaan nu weer in de achtervolging", besluit Schenkel.

Lees meer: