"Als Martens slecht speelt, kan ik niet anders dan dat benoemen"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

Leonne Stentler zette jaren geleden samen met Fresia Cousiño Arias en Sanne van Dongen 'VV Kicks' op. In het wekelijkse YouTube-programma bespraken ze de Azerion Vrouwen Eredivisie.

"Omdat we vonden dat die competitie moest worden besproken. Dat was heel maatschappelijk-ideologisch eigenlijk, we deden het allemaal voor niks, maar voor ons alle drie is het nu ons werk", vertelt Stentler aan de Volkskrant. Van Dongen en Cousiño Arias zijn gezichten bij ESPN, terwijl Stentler zelf actief is voor ESPN en de NOS.

Stentler is 'begaan' met het vrouwenvoetbal, zo geeft de oud-voetbalster aan. "Maar ik denk niet: ik ga niet al te kritisch zijn, want dan kijken er de volgende keer minder mensen. Vrouwenvoetbal kan inmiddels echt wel tegen een stootje en het is alleen maar goed als het serieus wordt gevolgd."

Analisten zijn voor spelers ingewikkeld, meent Stentler. "Het is leuk als je in het zonnetje wordt gezet, maar ik kan spelers ook echt negatief beïnvloeden. Zeker in het mannenvoetbal. Als iedereen zegt dat Kenneth Taylor een idioot is, dan gaat dat een eigen leven leiden."

"Ik vind dat ik daar voorzichtig mee moet omgaan. Maar als Lieke Martens slecht speelt, kan ik niet anders dan dat benoemen. Ik doe en laat iets niet uit sentiment, ik zeg iets op basis van wat ik zie", aldus de voormalig OranjeLeeuwin.

Lees meer:
0 reacties