"Als Martens het op haar heupen krijgt, wordt het echt genieten"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © Pro Shots

De aandacht voor het EK in Engeland is veel minder dan een mannelijke variant. Sjaak Polak gaat echter voor de buis zitten voor de wedstrijden. Zeker die van de Oranje Leeuwinnen wil hij niet missen.

"Nederland staat op een EK. Dat wil ik gewoon zien. Jonge meiden kunnen hun voorbeelden aanschouwen. Als Lieke Martens het op haar heupen krijgt en Vivianne Miedema op scherp staat dan wordt het echt wel genieten hoor", vertelt de trainer van ADO Den Haag bij RTL Nieuws. Veel mannen zijn kritisch op het vrouwenvoetbal, maar dat snapt hij niet.

"Het kan met machogedrag te maken hebben. Ik ga er in ieder geval wel voor zitten. Het is een fantastisch evenement", stelt Polak Overigens zie ik bij ons regelmatig mannelijke spelers van ADO op de tribune zitten, als wij thuis spelen. En veel oud-profs zijn inmiddels als trainer werkzaam bij de vrouwen. Dus er is wel degelijk interesse vanaf de mannenkant."

Volgens Polak moeten kijkers een ding in hun achterhoofd houden: "Je moet het niet vergelijken met mannenvoetbal. Dat is niet te doen. Ik ben zeker geen ambassadeur van het vrouwenvoetbal, maar wel een liefhebber. Zet gewoon die tv aan en probeer te genieten. Er gaan echt wel mooie dingen gebeuren. De finale in Engeland, voor 90.000 mensen, is al uitverkocht! Dat zegt toch genoeg?"

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand