"Als er stront aan de knikker is, komen journalisten bij Martens uit"

Lieke Martens viert haar doelpunt met Kika van Es
Lieke Martens viert haar doelpunt met Kika van Es Foto: © Pro Shots

Lieke Martens nam deze week afscheid als international. Kika van Es weet dat de 31-jarige aanvalster goed heeft nagedacht over haar besluit om te stoppen bij de OranjeLeeuwinnen.

"Het afgelopen jaar bij Oranje is niet makkelijk geweest", geeft Van Es, die zelf vorig jaar een punt achter haar carrière zette, aan in gesprek met het NRC. "Mensen vergeten soms hoeveel ze voor het elftal heeft betekend. Er wordt veel gesproken over verjonging, maar als er stront aan de knikker is komen journalisten altijd bij haar uit."

"Ze zou niet haar niveau halen. Hoezo? Het is toch geen one woman show?", vraagt de voormalig verdedigster zich hardop af. Van Es en Martens groeiden samen op: "We fietsten samen naar school in Boxmeer en reden later samen naar de training van Oranje onder 15. We stonden ook samen in de EK finale in 2017. Door die titel veranderde het leven van Lieke ingrijpend. Ze kon niet meer rustig boodschappen doen of lunchen met vriendinnen. Ze heeft zich moeten afschermen van de wereld", weet Van Es.

Lees meer:
0 reacties