'Als Ellis wil komen, hebben we altijd een gesprek met haar''

Jill ellis 5f9be2eb1559b
Jill ellis 5f9be2eb1559b Foto: © Pro Shots

De KNVB is druk bezig met het zoeken naar de opvolger van bondscoach Sarina Wiegman, die de OranjeLeeuwinnen na de Olympische Spelen gaat verlaten.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de Nederlandse voetbalbond, geeft aan dat er een keuze is: iemand voor de korte (tot en met het EK in Engeland) of iemand voor de lange termijn (tot en met het WK van 2023). "Dat zijn de keuzes die we op dit moment hebben. De spoeling is wel dun in Nederland", zegt Van der Zee voor de camera van de NOS.

"We hebben nog geen keuze gemaakt of we voor senioriteit gaan of voor een jonge, aanstormende coach. Maar dan moet daarnaast wel ervaring bij komen", is zijn mening. Jill Ellis, de voormalig bondscoach van de Verenigde Staten, heeft vorige week aangegeven open te staan voor de rol als bondscoach van Oranje.

"Die staat zeker op de longlist", is Van der Zee duidelijk. "We willen en moeten Sarina overtreffen. Dat is onze doelstelling. Dit team wil verder. Dit team wil nog een keer Europees kampioen worden en wil nog een keer op het wereldpodium komen. Daar hoort gewoon een goede coach bij."

"Jill Ellis zou een van de opties kunnen zijn. We maken eerst een lijst, we gaan kijken wat het beste bij dit team, bij het momentum en bij de ontwikkeling van het team past. Als Jill Ellis hier graag wil komen, dan hebben we natuurlijk altijd een gesprek met haar daarover", aldus Van der Zee.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand