Alle Eredivisieduels vanaf nu live: "Dat is en blijft onze missie"

De camera van ESPN
De camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Alle wedstrijden uit de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn vanaf komend weekend live te zien via ESPN. Dat is het gevolg van het afronden van de overeenkomst met betrekking tot de verlenging van de Eredivisierechten na 2025.

De bestaande samenwerking binnen Eredivisie Media & Marketing (EMM) is met vijf jaar verlengd en daarmee blijven de live wedstrijden van de Eredivisie in het mannenvoetbal ook na 2025 live te zien op ESPN. Nieuw is dat het live aanbod van de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie per direct tot nagenoeg het maximale wordt uitgebreid. In oktober leek het erop dat dit al vanaf januari het geval zou zijn, maar de verbintenis was toen nog niet officieel ondertekend. Dat is nu dus wel het geval.

Vanaf nu worden alle wedstrijden uit de Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden. Wel kan het zo zijn dat er niet altijd een tv-kanaal van ESPN beschikbaar is. In dat geval worden de wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie online live uitgezonden op ESPN Watch.

"We zijn blij dat de clubs unaniem hun vertrouwen hebben uitgesproken in de samenwerking die we met elkaar hebben", reageren Frank Rutten en Marco de Ruiter van Eredivisie Media & Marketing op de website van ESPN. "We blijven met ESPN met veel passie de verbindende factor voor voetbalminnend Nederland, door het totale Nederlandse clubvoetbal op de best mogelijke manier live bij de mensen thuis te brengen."

Het tweetal vervolgt: "Daarmee creëren we een nog bredere en solide financiële basis onder het voetbal, die belangrijk is om de competities kwalitatief te laten blijven groeien en te ontwikkelen. Maar vooral bouwen we zo samen met de clubs aan een podium waarop het Nederlandse clubvoetbal, bij de mannen én de vrouwen, breed beschikbaar en toegankelijk is voor de supporters. Dat is en blijft onze missie", aldus De Ruiter en Rutten.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand