Alkemade per toeval onder de lat: "Door die druk presteer ik beter"

Lisan Alkemade in het shirt van PSV
Lisan Alkemade in het shirt van PSV Foto: © Orange Pictures

Lisan Alkemade was de afgelopen periode eerste doelvrouw bij PSV. De 21-jarige goalie kwam in het begin van haar carrière per toeval onder de lat terecht en ging daar nooit meer weg.

"In mijn eerste jaren stond ik in het veld. Op mijn zevende raakte ik geblesseerd en mocht ik een tijdje niet meer voetballen. Daar baalde ik van dus ik vroeg of ik dan wél onder de lat mocht staan. Ik vond het meteen super leuk", blikt Alkemade terug op de website van PSV. "Het duiken in de modder en het idee dat een fout fataal kon zijn. Dat klinkt misschien gek, maar door die druk presteer ik beter."

Wanneer de doelvrouw het besef kreeg dat ze profvoetbalster kon worden? "Toen ik naar PSV ging. Ik voelde me direct thuis en merkte dat ik van waarde kon zijn. Natuurlijk besef je niet gelijk dat je de A-selectie kan halen, maar ik zag mezelf wel lang bij PSV spelen", aldus Alkemade, die geniet van het leven als prof. "Het sportieve aspect trekt mij enorm. Ik vind het leuk om lekker bezig te zijn en mijn lichaam tot het uiterste te drijven, dus daarin is het wel een levensstijl die bij mij past."

Lees meer:
0 reacties