Alieke Tuin: "PSV gaan we thuis van de mat spelen, 100 procent"

Alieke Tuin
Alieke Tuin Foto: © Orange Pictures

Sinds Alieke Tuin in Alkmaar speelt, kunnen maar weinig rechtsbacks in de Eredivisie haar afstoppen. De Groningse is een mooi voorbeeld van een speelster die haar tweede kans met beide handen aangrijpt. Bij VV Alkmaar is ze volledig opgebloeid.

Sinds Tuin in Alkmaar speelt, geniet ze het vertrouwen. Dit vertrouwen betaald ze dan ook uit, want met twee goals en vier assists is Tuin degene die bij de meeste Alkmaarse doelpunten betrokken is. Toch was Tuin aan het begin van het seizoen, toen ze werd overgenomen van SC Heerenveen, lang niet zo zelfverzekerd. Bij de Friese club had Tuin een reserverol en verloor ze, naast haar wedstrijdritme, het plezier in het voetbal.

"De eerste weken in Alkmaar had ik daar nog steeds last van" vertelt Tuin, in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Er zit een verschil tussen 90 minuten kunnen spelen en 90 minuten alles geven. Ik was het vanuit SC Heerenveen alleen nog maar gewend om in een kort tijdsbestek te laten zien wat ik kan. Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenliep, had ik het gevoel dat dit voor mij de juiste keuze was."

VV Alkmaar heeft inmiddels de eerste seizoenshelft afgesloten. "We hebben nog geen doel voor na de winterstop", vertelt Tuin "Maar als we vijfde of zesde eindigen zou dat heel knap zijn. En oh ja: we willen niet meer in dezelfde vallen trappen. PSV gaan we thuis dus van de mat spelen. 100 procent.

Lees meer:
0 reacties