Alieke Tuin droomt van transfer: "Dat vind ik een prachtige club"

Alieke Tuin op de training van de OranjeLeeuwinnen
Alieke Tuin op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Alieke Tuin voetbalde jarenlang bij de amateurs. Pas nadat ze werd gescout door SC Heerenveen wist ze het zeker: Tuin wilde profvoetbalster worden. Inmiddels speelt ze bij Fortuna Sittard en komt ze uit namens Jong Oranje.

In Friesland kwam Tuin terecht in het beloftenelftal. "Daar begon ik te beseffen dat ik in een droom was beland. Toen wist ik: dit is wat ik wil", vertelt de wingback op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Inmiddels speelt ze ook bij Jong Oranje. Dat noemt Tuin 'ontzettend waardevol'.

"Je traint en speelt wedstrijden met de beste speelsters van Nederland uit je eigen leeftijdscategorie. De trainingen zijn van hoog niveau en je bent aan elkaar gewaagd. Iedereen wordt hier een betere speelster. Daar ben ik van overtuigd", is de Fortuna-speelster enthousiast.

Tuin heeft grote dromen: "Mijn droom is om voor een mooie club in het buitenland te spelen. In welk land weet ik nog niet. Liverpool vind ik een prachtige club, maar de Italiaanse en Spaanse competities vind ik ook interessant. Ook hoop ik binnen vijf jaar in het Nederlands elftal te spelen", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand