Akkoord PVV, VVD, NSC en BBB: Voetbaltickets mogelijk duurder

De kampioenen van FC Twente worden gehuldigd in De Grolsch Veste
De kampioenen van FC Twente worden gehuldigd in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

De seizoenkaarten en losse tickets in het Nederlandse profvoetbal worden mogelijk duurder. De PVV, VVD, NSC en BBB hebben een hoofdlijnenakkoord bereikt, waarin staat dat er een btw-verhoging komt op sportevenementen en concerten.

Het gaat om een btw-verhoging van 9 naar 21 procent op sportevenementen, waardoor fans straks een stuk duurder uit zijn bij het aanschaffen van tickets. De KNVB bracht donderdag een verklaring naar buiten waarin gesproken werd over 'perspectief van het voetbal'.

"Formerende partijen erkennen het belang van preventie, sport en bewegen om de gezondheid te verbeteren, daarnaast is er aandacht voor bestaanszekerheid en veiligheid. Ook de voetbalsector kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren", zo schreef de voetbalbond. "In tijden waarin de polarisatie toeneemt en de zorgkosten stijgen, draagt het voetbal bij aan het verminderen van deze problemen."

"De KNVB is dan ook tevreden dat de vier partijen via dit akkoord sport in de basis zetten. Een solide financiële basis voor een toekomstbestendige sport is dan wel van groot belang", aldus de KNVB. In het akkoord staat verder nog dat sport en bewegen centraal komen te staan om de gezondheid te verbeteren, gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag te beheersen. Ook nemen de partijen extra maatregelen om misdragende supporters aan te pakken.

Lees meer:
0 reacties