Samenvatting: Ajax sluit competitie af met zege op ADO Den Haag

Ajax heeft zaterdag de Azerion Vrouwen Eredivisie afgesloten met een overwinning. De Amsterdammers zegevierden met 3-1 op bezoek bij ADO Den Haag, maar het bleek niet genoeg voor het kampioenschap: FC Twente won met 2-0 van Telstar.

In het Bingoal Stadion kreeg Ajax de eerste kansen. ADO Den Haag probeerde het daarna via Shanique Dessing, maar haar schot belandde in de handen van Regina van Eijk. Na iets meer dan een halfuur spelen opende Ajax de scoorde. Wiëlle Douma ging de fout in, waar Danique Tolhoek, de vervangster van de geblesseerde Romée Leuchter, van profiteerde.

Op slag van rust maakte ADO Den Haag de gelijkmaker. De bal ging op de stip na een overtreding van Kay-Lee de Sanders en Lobke Loonen maakte vanaf elf meter geen fout. In de tweede helft pakte Ajax alsnog de drie punten. Lily Yohannes kopte de ploeg van coach Suzanne Bakker weer op voorsprong.

Het slotakkoord kwam op naam van Tiny Hoekstra, die oog in oog met Barbara Lorsheyd de 1-3 maakte. Daarmee eindigt Ajax op 54 punten dit seizoen. Vijf minuten voor tijd was er nog een mooi moment bij de Amsterdamse ploeg. Nikita Tromp maakte na lange afwezigheid weer haar eerste minuten.

Scoreverloop:
34' 0-1 Danique Tolhoek
40' 1-1 Lobke Loonen (p.)
63' 1-2 Lily Yohannes
84' 1-3 Tiny Hoekstra

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk (86' Eijken), Noordermeer, Douma (72' Susanna), Nelemans, Van der Wal, Van Oosten, Van Raay (82' Vande Velde), IJzerman (82' Abali), Loonen, Dessing

Opstelling Ajax: Van Eijk, Kardinaal, Spitse (65' Keijzer), De Sanders, De Klonia (72' Verhoeve), Yohannes (85' Tromp), Noordam, Van Gool (65' Van de Velde), Grant (46' Keukelaar), Tolhoek, T. Hoekstra

Lees meer:
0 reacties