Ajax wint in oefenwedstrijd op De Toekomst nipt van PEC Zwolle

Een eerder duel tussen PEC Zwolle en Ajax
Een eerder duel tussen PEC Zwolle en Ajax Foto: © Orange Pictures

Om toch het wedstrijdritme te behouden tijdens de interlandperiode, stonden Ajax en PEC Zwolle vrijdagavond tegenover elkaar. De ploegen speelden een oefenwedstrijd op De Toekomst, dat eindigde in 1-0.

Bij beide ploegen ontbraken een hoop speelsters vanwege interlandverplichtingen. Daardoor kreeg de jeugd de kans. Na dertien minuten spelen kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Elisha Kruize, die voor de beloftenploeg van de Amsterdammers speelt.

De eerstvolgende grote kans volgde in de 35e minuut. Karli White troefde keepster Isa Pothof af en leek voor de gelijkmaker te zorgen. Het schot van de Amerikaanse werd toch nog voor de lijn gekeerd door een speelster. Niet veel later trof Ajax via Vita van der Linden de lat.

In de tweede helft creëerde beide ploegen wat meer mogelijkheden, maar echt dichtbij kwamen Ajax en PEC Zwolle niet. Tot in de 87e minuut. De ploeg van trainer Danny Schenkel trof de paal. Daardoor bleef de score uiteindelijk bij 1-0.