Samenvatting: Ajax wint van AZ en stelt FC Twente-titelfeest uit

Ajax heeft donderdagavond drie punten gepakt in de wedstrijd tegen AZ. Het duel op De Toekomst, dat zaterdag na enkele minuten gestaakt werd vanwege een harde botsing tussen Chasity Grant en Femke Liefting, eindigde in 3-0

Liefting liep daarbij een hersenschudding op en ontbrak daardoor logischerwijs donderdag in de herhaling. Ook Grant was afwezig. Eerstgenoemde werd vervangen door Netty Booms, Lotte Keukelaar was de vervangster van Grant. AZ begon goed, maar het was Ajax dat vervolgens domineerde en na achttien minuten spelen op voorsprong kwam.

Romée Leuchter schoot raak uit een vrije trap. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Dat kwam mede door goed keeperswerk van Booms. Vlak voor de rust kreeg AZ nog een grote kans via Romaissa Boukakar, maar Regina van Eijk tikte de bal uit de kruising.

In de tweede helft nam Ajax afstand van AZ. Op aangeven van Keukelaar tekende Leuchter voor haar tweede treffer van de avond, waarna invalster Danique Tolhoek de eindstand op 3-0 bepaalde. Door de Amsterdamse zege moet FC Twente nog tot minimaal 1 mei wachten op het kampioenschap. De Tukkers gaan dan op bezoek bij Fortuna Sittard en kunnen daar de titel veiligstellen.

Scoreverloop:
18' 1-0
Romée Leuchter
55' 2-0 Romée Leuchter
79' 3-0 Danique Tolhoek

Opstelling Ajax: Van Eijk, Keijzer, Spitse, De Sanders, Verhoeve, Noordam, Van Gool (85' Sabajo), Yohannes (85' Van de Velde), Keukelaar, Leuchter (64' Tolhoek), T. Hoekstra (64' Jansen)

Opstelling AZ: Booms, Blom (74' Woons), Stoop, De Ridder, Mol, De Vette, Spaan, Van Bentum (46' Dekker), Van Lunteren (74' Peereboom), Van der Most (46' Kruijthof), Boukakar (58' Mollink)

Lees meer:
0 reacties