Samenvatting: Ajax wint in goedgevulde Galgenwaard van FC Utrecht

Ajax heeft zondagmiddag de zevende zege op rij geboekt. In een goedgevulde Galgenwaard wonnen de Amsterdammers met 2-0 van FC Utrecht. Nadine Noordam en Romée Leuchter scoorden.

In Utrecht kon Ajax niet beschikken over onder meer Chasity Grant. De aanvalster was afgelopen week ziek en daardoor niet in staat om zondag te spelen. Ze werd vervangen door Lotte Keukelaar. Ook bij FC Utrecht ontbraken de nodige speelsters, waaronder Puck Louwes, Liza van der Most en Sophie Cobussen. Eerstgenoemde komt dit seizoen niet meer in actie vanwege een hoofdblessure.

FC Utrecht had het op het overgrote deel van het veld lastig met Ajax, maar achterin hield de thuisploeg de deur dicht. Echt grote kansen kregen de Amsterdammers niet. Lily Yohannes kopte naast en een poging van Keukelaar ging voorlangs. Na de pauze waren wederom de grotere mogelijkheden voor de gasten uit Amsterdam.

In de 57e minuut leidde dat tot de 0-1. Een bal werd niet goed weggewerkt door de defensie van FC Utrecht en daar kon Noordam van profiteren. De middenveldster schoot de bal vervolgens in de hoek. Na die goal zette FC Utrecht wat aan en kreeg het meerdere kansen op de gelijkmaker. Die viel niet. Aan de andere kant was het in de blessuretijd wel raak.

Romée Leuchter zorgde voor de beslissing: 0-2. Daardoor slaagt FC Utrecht er in De Galgenwaard, waar ruim 10.000 fans aanwezig waren, er niet in om te stunten tegen Ajax. Voor de Amsterdammers is het de zevende overwinning op rij.

Scoreverloop:
57' 0-1
Nadine Noordam
90+' 0-2 Romée Leuchter

Opstelling FC Utrecht: Copier, Visscher, Van Schoonhoven (73' Kruize), Van der Zanden, De Jong, Mahieu, Munsterman (61' Roosjen), Paliama (73' Van de Velde), De Keijzer, Bakker, Groenendijk (83' Prins)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Keijzer (46' De Klonia), De Sanders, Spitse, Kardinaal, Yohannes (63' Van de Velde), Van Gool, Noordam, T. Hoekstra (63' Jansen), Leuchter, Keukelaar (81' I. Hoekstra)

Lees meer:
0 reacties