Ajax treft Fortuna in bekerfinale: "Een hartstikke sterk team"

Regina van Eijk
Regina van Eijk Foto: © BSR Agency

Ajax en Fortuna Sittard staan maandagmiddag tegenover elkaar in de strijd om de TOTO KNVB Beker. Het is voor beide ploegen de laatste kans op een prijs. Ajax en Fortuna werden eerder deze week uitgeschakeld in de halve finale van de Eredivisie Cup.

"Het resultaat van woensdag is jammer. Zonde. Maar we gaan verder. We hebben ook hele goede dingen laten zien en zijn hartstikke ready voor die bekerfinale", benadrukt keepster Regina van Eijk bij Ajax TV. In 2022 won zij al eens de KNVB Beker met Ajax. "Het was een mooie dag, dat weet ik nog. Gewonnen, het was spannend tegen PSV."

Maandag is Fortuna de tegenstander. Van Eijk is lovend over de Limburgers. "Ik vind Fortuna een hartstikke sterk team. Ze kunnen hele grote uitslagen neerzetten en van goede teams winnen. We moeten met ons beste beentje voor de wedstrijd beginnen en dan winnen", aldus de doelvrouw, die tevreden is over haar seizoen. "Ik heb heel veel geleerd."

"Er zijn veel leermomenten geweest en ik heb ervaring opgedaan in topwedstrijden. Het kan altijd beter en ik wil ook beter zijn. Met wat ik dit seizoen heb mogen meemaken, gaat de lijn alleen maar omhoog", verwacht Van Eijk.

Lees meer:
0 reacties