Ajax tegen eigen beloften in kwartfinale: "Geen optimale situatie"

Danique Tolhoek bij Ajax
Danique Tolhoek bij Ajax Foto: © Pro Shots

Ajax speelt donderdagavond in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker tegen de eigen beloftenploeg. Dat is het resultaat van een aanpassing in het reglement van het bekertoernooi.

Vorig jaar wist Jong PSV de halve finale van de KNVB Beker te bereiken, waarbij er een mogelijkheid was dat de beloften de hoofdmacht zouden treffen in de finale. Om zo'n scenario te voorkomen, greep de KNVB in. "We wilden niet nog eens het risico lopen dat een beloftenteam per ongeluk tegen een eerste elftal van dezelfde club in de finale zou komen te staan", legt een woordvoerder uit tegenover NU.nl.

Ajax werd daardoor bij de loting voor de kwartfinale direct gekoppeld aan Jong Ajax. "Ook om te voorkomen dat een club per definitie al een ticket voor de finale zou hebben als we dit in de halve finales zouden doen", aldus de KNVB. "Dat zou niet goed zijn voor de uitstraling van het bekertoernooi."

Ook volgend seizoen zal deze regel gelden: "Wellicht geen optimale situatie, maar wel de beste. Aan het einde van dit seizoen volgt een evaluatie", zo laat de woordvoerder weten.

Lees meer:
0 reacties