Ajax stuurt Fortuna Sittard bij debuut met nederlaag naar huis

Ajax juicht na een doelpunt tegen Fortuna Sittard
Ajax juicht na een doelpunt tegen Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie niet kunnen bekronen met drie punten. In Amsterdam was Ajax met 4-0 te sterk voor de nieuweling in de competitie.

De eerste kans was voor Fortuna Sittard. Tessa Wullaert kreeg de bal echter niet langs Lize Kop. Aan de andere kant was Ashleigh Weerden dichtbij. In de 21e minuut was het bijna 1-0. Anna Knol haalde echter de bal van de lijn. Twee minuten later viel alsnog de openingsgoal voor Ajax. Op aangeven van Chasity Grant schoot Victoria Pelova raak.

Grant kreeg daarna een goede kans op de 2-0, maar weer was Knol belangrijk voor Fortuna Sittard. In het restant van de eerste helft waren er aan beide kanten kansen, maar gescoord werd er niet. Ook in het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. In de 77e minuut viel de beslissing.

Een eigen doelpunt van Fortuna Sittard betekende de 2-0. In de blessuretijd maakte Pelova haar tweede van de avond en tekende Soraya Verhoeve voor de 4-0, waardoor Ajax de drie punten in eigen huis houdt.

Scoreverloop:
23' 1-0
Victoria Pelova
78' 2-0 Moïsa van Koot (e.d.)
90+' 3-0 Victoria Pelova
90+' 4-0 Soraya Verhoeve

Opstelling Ajax: Kop, Kardinaal (46' Van der Most), De Sanders, Doorn, Verhoeve, Spitse, Grant (64' Hoekstra), Sabajo (74' Tromp), Pelova, Weerden (74' Noordam), Leuchter (86' Munsterman)

Opstelling Fortuna Sittard: Lemey, Erman (34' Hulst), Van Diemen, Knol, Van Koot, Teulings (85' Wolters), Antonsdóttir, Van Heeswijk, Wullaert, Delacauw (75' Huizenga), Tuin