Samenvatting: Effectief Ajax roept zegereeks FC Twente een halt toe

Ajax heeft zondag de titelstrijd weer enigszins spannend gemaakt. De Amsterdammers wonnen in De Grolsch Veste de topper tegen FC Twente en deden dat met duidelijke cijfers: 0-3.

FC Twente wilde zondag de voorsprong op Ajax uitbreiden naar twaalf punten en kreeg daar in de openingsfase zeker kansen voor. Zo trof Caitlin Dijkstra, die fit genoeg was om te starten nadat ze afgelopen woensdag geblesseerd uitviel, trof de lat. Daarna werden ook Marisa Olislagers en Renate Jansen gevaarlijk namens de Tukkers.

Toch viel de goal aan de andere kant. Isa Kardinaal vond Romée Leuchter met een fraaie pass en de spits bleef, oog in oog met Daniëlle de Jong, koel: 0-1. Die treffer kwam eigenlijk uit de lucht vallen, aangezien Ajax nog niet écht gevaarlijk was geworden. Een kwartier later viel ook de tweede Amsterdamse goal.

Leuchter kopte op de lat, waarna de compleet vrijstaande Nadine Noordam de 0-2 kon maken. De tweede tegentreffer deed pijn bij FC Twente, dat daarna een beetje de weg kwijt leek te zijn. In de 72e minuut volgde ook nog de derde Ajax-treffer. Invalster Jonna van de Velde zorgde voor een nog grotere vreugde bij de ploeg van coach Suzanne Bakker.

Een écht slotoffensief van de thuisploeg kwam er niet. Liz Rijsbergen was nog wel dichtbij de 1-3, maar die poging ging net over. Zodoende zegevierde Ajax met 0-3 en maakt de Amsterdamse club het verschil met FC Twente weer wat kleiner: zes punten. Voor Ajax is het de eerste zege in Enschede sinds 2018.

Scoreverloop:
25' 0-1
Romée Leuchter
38' 0-2 Nadine Noordam
72' 0-3 Jonna van de Velde

Opstelling FC Twente: De Jong, Vliek, Te Brake (46’ Auée), Dijkstra, Olislagers, Peddemors (63’ Van Dooren), Kapteijn, Van Ginkel, Jansen, Ziemer (70’ Oude Elberink), Rijsbergen (83’ Carleer)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Kardinaal, De Sanders (74' I. Hoekstra), Spitse, De Klonia, Van Gool (85' Sabajo), Yohannes (63' Van de Velde), Noordam, Grant, Leuchter (85' Tolhoek), Jansen (63' Keukelaar)

Lees meer:
0 reacties