Samenvatting: Ajax naar bekerfinale na verlenging tegen Feyenoord

Ajax staat in de finale van de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers hadden dinsdagavond een verlenging nodig om af te rekenen met Feyenoord: 2-1.

Op De Toekomst kreeg de thuisploeg de eerste grote kansen, maar daarna was Feyenoord tweemaal dichtbij. Via Ella Van Kerkhoven kregen de Rotterdammers de grootste mogelijkheid. Het was echter Ajax dat op voorsprong kwam. Noëlle van der Sluijs probeerde de bal weg te werken, maar Tiny Hoekstra kon oppikken.

De Ajax-aanvalster schoof de bal vervolgens binnen. Na de pauze bleef die 1-0 lang op het scorebord staan, tot aan de 67e minuut. Van Kerkhoven vond nu wel het doel en zorgde zo voor een spannende slotfase. Echt grote kansen kwamen er echter niet, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Daarin ging de bal al snel op de stip, nadat De Graaf een overtreding op Chasity Grant maakte. Sherida Spitse mocht aanleggen vanaf elf meter en wist Oliwia Szymczak te verslaan. Die treffer bleek uiteindelijk de winnende: 2-1. Daardoor staat Ajax op 20 mei in de finale van de TOTO KNVB Beker. De tegenstander daarin wordt de winnaar van de wedstrijd tussen Excelsior en Fortuna Sittard, die woensdagavond wordt afgewerkt.

Scoreverloop:
39' 1-0
Tiny Hoekstra
67' 1-1 Ella Van Kerkhoven
94' 2-1 Sherida Spitse (p.)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Kardinaal (104' Keijzer), De Sanders, Spitse, De Klonia, Noordam, Van Gool, Van de Velde (104' Noordman), Grant, Leuchter, T. Hoekstra (74' Keukelaar)

Opstelling Feyenoord: Szymczak, Van der Sluijs (105' Van den Goorbergh, Obispo, Verspaget, Pijnenburg (73' Van Bentem), De Graaf (117' Henry), Folkertsma, Koga, Van de Lavoir (64' Bennink), Van Kerkhoven, Koopman (73' Van de Ven)

Lees meer:
0 reacties