Samenvatting: Ajax rekent binnen 18 minuten af met SC Heerenveen

Ajax heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen SC Heerenveen winnend afgesloten. De Amsterdammers waren in eigen huis vooral in de eerste helft veel te sterk voor de Friezen: 5-1.

Op De Toekomst kwam Ajax binnen twintig minuten op een 3-0 voorsprong. Romée Leuchter opende na dertien minuten spelen de score, waarna het hard ging. Danique Noordman profiteerde van een slordigheid achterin bij SC Heerenveen en maakte vervolgens de 2-0. Leuchter scoorde daarna ook haar tweede van de avond.

Ajax kreeg kansen op meer, maar wist de marge niet te vergroten. In de tweede helft ging het tempo bij de thuisploeg omlaag en stond SC Heerenveen beter. Het duurde tot de 81e minuut voor de 4-0 viel. Voormalig SC Heerenveen-speelster Tiny Hoekstra maakte de vierde Amsterdamse goal. Vier minuten later deed Iris Teijema wat terug namens SC Heerenveen.

In de laatste minuut werd het alsnog 5-1. De bal ging op de stip na een handsbal en Sherida Spitse maakte vanaf elf meter geen fout.

Scoreverloop:
13' 1-0 Romée Leuchter
16' 2-0 Danique Noordman
18' 3-0 Romée Leuchter
81' 4-0 Tiny Hoekstra
85' 4-1 Iris Teijema
90' 5-1 Sherida Spitse (p.)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Kardinaal (80' De Klonia), De Sanders, Spitse, Weerden (46' Keijzer), Van Gool (46' Van de Velde), Yohannes (67' Sabajo), Noordman, Grant (67' Jansen), Leuchter, T. Hoekstra

Opstelling SC Heerenveen: Resink, Schouwstra, Meijer (70' Thurkow), Bormans, Van Vilsteren (86' Biegbudu), Snippe (70' Teijema), Algra (70' Van der Velde), Van Beijeren, Iedema (70' Werther), Ennema, Nassette

Lees meer:
0 reacties