Ajax raakt talent kwijt aan Deense club: "De juiste plek voor mij"

Lisa Stengs in 2022
Lisa Stengs in 2022 Foto: © BSR Agency

Lisa Stengs verruilt Ajax voor HB Køge. De 18-jarige middenveldster vervolgt daarmee haar carrière in Denemarken, waar ze zal gaan spelen met rugnummer 6.

Stengs speelde de afgelopen jaren voor Ajax, waar ze uitkwam voor de beloften. Daarnaast maakte ze deel uit van Oranje O17. Nu kiest ze dus voor de stap naar het buitenland. "Lisa is een zeer bekwame centrale middenveldster, die op jonge leeftijd al een fantastisch oog voor het spel heeft", zegt coach Kim Daugaard.

"Er bestaat geen twijfel over dat ze goed geschoold is, aangezien ze vanuit de Ajax-opleiding komt. We kennen elkaar nu een week en wat we hebben gezien, daar zijn we heel tevreden over. Daarom was het ook een makkelijke beslissing om Lisa een contract aan te bieden", aldus Daugaard.

Stengs is zelf 'ongelooflijk blij en trots' op haar stap naar HB Køge. "Ik heb nu de kans om een belangrijke stap in mijn carrière te zetten en profvoetbal te spelen. Ik geloof dat HB Køge de juiste plek voor mij is. Ik weet dat ik hier de beste omstandigheden krijg om me als voetballer te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om aan dit nieuwe avontuur te beginnen."

Lees meer:
0 reacties