Samenvatting: Ajax stunt en bereikt kwartfinale Champions League

Ajax heeft het onmogelijke gepresteerd. In een UEFA Women's Champions League-poule met Paris Saint-Germain, AS Roma en Bayern München zijn de Amsterdammers door naar de kwartfinales. In de Johan Cruijff ArenA werd er dinsdagavond met 2-1 gewonnen van AS Roma, genoeg om het ticket voor de volgende ronde te pakken.

Ajax won in eigen huis ook al van Paris Saint-Germain en Bayern München. Dinsdag werd dus ook AS Roma verslagen in de ArenA. Daar golfde het spel in de openingsfase redelijk op en neer, al hadden de Italianen de grotere kansen. Dat leidde in de 32e minuut tot de 0-1.

Elisa Bartoli liet Regina van Eijk kansloos bij een vrije trap. Vijf minuten later werd er ook gescoord door Bayern München tegen Paris Saint-Germain, waardoor Ajax nog een klap kreeg. Bartoli was vlak voor rust ook nog dichtbij de 0-2, maar trof de lat. Toch waren de Amsterdammers niet kansloos en dat bleek.

Lily Yohannes vond Tiny Hoekstra en die schoof de bal in de verre hoek: 1-1. Na de pauze was Evelyne Viens dichtbij een nieuwe voorsprong voor AS Roma. Haar hakje ging maar net langs de, voor Ajax, goede kant van de paal. Uit München kwam vervolgens het nieuws dat ook PSG de gelijkmaker had gemaakt, al was het een minuut later alweer 2-1 voor Bayern.

Ajax had dus een doelpunt nodig en dat viel nog. Een hoekschop van Sherida Spitse belandde via Roma-invalster Zara Kramzar in het doel, waardoor de Amsterdammers zo goed als zeker waren van de kwartfinales. Paris Saint-Germain kwam ook nog op 2-2 tegen Bayern.

De laatste paar minuten waren billen knijpen voor de ploeg van coach Suzanne Bakker, maar in Amsterdam bleef de 2-1 op het scorebord staan. Daardoor staat Ajax in de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League.

Scoreverloop:
32' 0-1
Elisa Bartoli
45' 1-1 Tiny Hoekstra
85' 2-1 Zara Kramzar (e.d.)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Keijzer, Spitse, De Sanders, Weerden, Noordam, Van Gool (78' Van de Velde), Yohannes, Grant, Leuchter, T. Hoekstra (63' Keukelaar)

Opstelling AS Roma: Ceasar, Bartoli, Minami, Linari, Di Guglielmo, Giugliano (46' Greggi), Kumagai, Feiersinger (73' Kramzar), Giacinti (60' Glionna), Viens, Haavi

Lees meer:
0 reacties