Ajax op zoek naar nieuwe coach: "Dan kom je bij namen als Stroot"

Tommy Stroot
Tommy Stroot Foto: © Pro Shots

Ajax moet op zoek naar een nieuwe coach, nu duidelijk is geworden dat de club na dit seizoen afscheid neemt van Suzanne Bakker. Leonne Stentler vindt het 'bizar' dat Bakker in de zomer moet vertrekken uit Amsterdam.

"Zeker als je kijkt naar de resultaten. Dan denk je echt 'huh, hoe kan dit?'. Zo goed gedaan, tactisch zo waanzinnig neergezet tegen echt topclubs in Europa", zegt de voormalig speelster van onder meer Ajax bij de NOS. "Dan ga je toch verder kijken wat het dan moet zijn, waarom Ajax niet verder met haar wil. Het zijn dan altijd de logische redenen, die je dan zoekt."

"Als het niet ligt in het tactische verhaal, dan komt het vaak vanuit de spelersgroep of de stafleden of dat samen. Daar vang je wel wat geluiden van op", erkent Stentler. Daphne Koster (manager vrouwenvoetbal bij Ajax, red.) zei dat ze weer een niveautje hoger moeten, dat suggereert dat er een coach komt die toch weer stappen beter is."

Stentler gaat verder: "Ook daarin proef je: er is blijkbaar iets waar zij (Bakker, red.) niet goed in is. Dat moet ergens vandaan komen. Ik kan me ook zo voorstellen dat grote speelsters als Sherida Spitse, de leider van dit elftal, als die waanzinnig goed met deze coach is, absoluut fan van haar is, dan zou dit niet gebeuren", denkt de oud-international.

Ajax moet dus op zoek naar een nieuwe coach, maar wie? "De spoeling is best dun, zeker als je de lat zo hoog legt. Dan kom je toch bij namen terecht als Tommy Stroot, Arjan Veurink, die heeft net bijgetekend bij Engeland, Renée Slegers is een naam die vaak voorbij komt. Maar zij is nu assistent bij Arsenal, die zal daar lekker op haar plek zitten. Het wordt nog een opgave", voorspelt Stentler.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand