Ajax-middenveld maakt indruk: "Zo'n goed werkend mechanisme"

Nadine Noordam (Ajax) wijst
Nadine Noordam (Ajax) wijst Foto: © Orange Pictures

Het middenveld van Ajax in de wedstrijd tegen Bayern München heeft grote indruk gemaakt op Claudia van den Heiligenberg. De oud-OranjeLeeuwin is vol lof over de optredens van Nadine Noordam, Lily Yohannes en Rosa van Gool in de UEFA Women's Champions League.

"Gewoon de manier waarop ze voetbalt en hoe ze meedoet op dit niveau", begint Van den Heiligenberg over de pas 16-jarige Lily Yohannes bij de NOS. "Terwijl als je bedenkt dat zij zo weinig of eigenlijk helemaal geen ervaring heeft op dit niveau en vele anderen met haar. Dan is dit zo bizar knap", vindt de voormalig voetbalster.

Ook over Van Gool en Noordam is ze te spreken. "Je kon er vandaag (woensdag, red.) een heleboel uitlichten. Spitse met De Sanders was fantastsich. Maar de motor op het middenveld, Noordam, die continu die ballen veroverde, in samenwerking met Van Gool. Yohannes die slimmigheidjes heeft... Het is zo'n goed werkend mechanisme."

"Als de één weg is, is de ander daar om rugdekking te geven. Continu druk. En het ook gewoon volhouden. Noordam heeft zoveel vieze meters gemaakt, samen met Van Gool. En dan ook de aanval continu opzetten. Maar ook een Van Gool die continu vooruit meevoetbalt. Ik denk dat ze alle hoeken van het veld wel hebben gezien. Van Gool maakt ook zoveel vieze meters, voor zo'n jonge speelster. Hoeveel duels zij speelt, hoeveel duelkracht ze al heeft op zo'n jonge leeftijd. Dat is echt mooi om te zien", is Van den Heiligenberg lovend.

Lees meer:
0 reacties