Samenvatting: Ajax dankt Leuchter bij nipte zege op PEC Zwolle

Ajax heeft zaterdag een zege geboekt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Amsterdammers leken comfortabel te winnen van PEC Zwolle, maar maakten het in de slotfase nog spannend: 3-2.

De ploeg van coach Suzanne Bakker was in de eerste helft heer en meester. In de twintigste minuut viel de verdiende 1-0. Romée Leuchter opende de score. De spits was drie minuten later wederom trefzeker. Leuchter draaide goed weg en zette de tweede Ajax-goal op het scorebord.

PEC Zwolle wist geen grote kansen te creëren. Direct na de pauze viel ook nog de 3-0. Leuchter completeerde haar hattrick. Daarmee leek het duel gespeeld, maar de Blauwvingers gaven niet op. Invalster Sterre Kroezen zag Regina van Eijk voor haar doel staan en maakte de 3-1.

Een kleine tien minuten later sloeg het noodlot toe voor Kroezen. De aanvalster liep een op het oog zware blessure op en verliet het veld in tranen. Een minuut later viel de 3-2. Sherida Spitse werkte de bal in eigen goal. PEC Zwolle kreeg daarna hoop op een resultaat, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer.

Scoreverloop:
20' 1-0
Romée Leuchter
23' 2-0 Romée Leuchter
48' 3-0 Romée Leuchter
78' 3-1 Sterre Kroezen
90' 3-2 Sherida Spitse (e.d.)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Keijzer, Spitse, De Sanders, De Klonia (46' Verhoeve), Noordam (46' Sabajo), Van Gool (76' Noordman), Yohannes, Grant (60' Keukelaar), Leuchter (76' Tolhoek), Jansen

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Dijsselhof, Rutgers, Pruim, Weiman, Kemper, Te Wierik (60' Van Vugt), Hilhorst (70' Zuidberg, 86' Walk), Buikema, Zuidberg (70' Udink), Van Egmond

Lees meer:
0 reacties