Ajax komt met docu na uniek seizoen: 'From her story to History'

Ajax viert de overwinning in de Champions League in de Johan Cruijff ArenA
Ajax viert de overwinning in de Champions League in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Ajax beleefde een uniek seizoen door het avontuur in de UEFA Women's Champions League. Vanaf minuut één gingen alle deuren open bij de ploeg: de media-afdeling kreeg 'all access' en dat leidde tot de documentaire 'From her story to History'.

De docu gaat komende vrijdag, 24 mei, in première via de kanalen van de Amsterdamse club. In de documentaire is te zien hoe Ajax dit seizoen beleefde en komen de hoofdrolspeelsters aan het woord. De Amsterdammers namen het in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League op tegen Bayern München, AS Roma en Paris Saint-Germain.

Het leek een kansloze missie, maar Ajax overleefde de groepsfase. Dat gebeurde na een duel in de Johan Cruijff ArenA, waarin AS Roma de tegenstander was. "Opnieuw was het feest in de kleedkamer van de Johan Cruijff ArenA. "Niemand had dit verwacht aan het begin. We hadden het wel gehoopt. Daar zijn we wel altijd voor gegaan."

In de kwartfinale bleek Chelsea uiteindelijk een maatje te groot. Maar Ajax verliet het toernooi met de kin omhoog, zo geeft captain Sherida Spitse aan. "Iedereen houdt rekening met Ajax. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. Dit willen we niet eenmalig."

Lees meer:
0 reacties