"Ajax kan de andere wedstrijden op zeventig, tachtig procent af"

De speelsters en staf van Ajax
De speelsters en staf van Ajax Foto: © BSR Agency

Chelsea bleek dinsdagavond een maatje te groot voor Ajax. In de Johan Cruijff ArenA zegevierde de ploeg uit Londen met 0-3. Het was een beetje 'vrouwen tegen de meisjes', zo is ook het oordeel van Chris Tempelman.

"Met name in de ervaring, meer ervaren speelsters die spelen op dit niveau gewend zijn. In de Engelse competitie speel je haast wekelijks dit soort wedstrijden", geeft de journalist aan voor de camera van Voetbal International. "Ajax speelt tegen Twente dit soort wedstrijden en de Europese wedstrijden, daar houdt het wel mee op."

Dat komt volgens Tempelman 'duidelijk' terug. "Chelsea is gewoon meedogenloos in de zestien. Op het moment dat ze daar een kans krijgen, dan is het ook raak. Duidelijke overwinning, duidelijk verschil. Nog veel te leren, maar dat wisten ze van tevoren ook wel", doelt hij op Ajax.

De Amsterdammers moesten het dinsdag zonder captain Sherida Spitse doen. Zij was geschorst. "Het stond best redelijk, maar je ziet dat ze de coaching missen. Het is toch de oudere speelster waar de speelsters tegenop kijken. Die coaching, die begeleiding, die heb je nodig. Dat misten ze. Ik vond dat Isa Kardinaal het best aardig deed, maar die pass miste je wel."

Er valt volgens Tempelman nog veel te winnen op de Nederlandse velden. "Ajax en Twente steken er in Nederland gewoon ver bovenuit. Die wedstrijden moet je top zijn. Met alle respect, en ze gaan het zelf nooit zeggen, maar de andere wedstrijden kun je op zeventig, tachtig procent af als Ajax zijnde. Dat is lastig."

In Engeland is dat heel anders. "Van die wedstrijden, daar word je een grote mevrouw van, om het zo maar te zeggen. Door dat soort wedstrijden te spelen. Dat hebben die meiden bij Ajax nu in de Champions League gehad, maar dat soort wedstrijden hebben ze nog veel meer nodig, om te groeien naar een hoger niveau."

Lees meer:
0 reacties