Ajax in volle ArenA tegen Chelsea: "Oftewel honderd keer zoveel"

Ajax juicht na een goal in de Johan Cruijff ArenA
Ajax juicht na een goal in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Ajax speelt volgende week de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Chelsea is de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA. De kaartverkoop gaat als een speer.

Donderdagavond speelde Ajax op De Toekomst nog de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Jong Ajax werd voor het oog van zo'n 400 toeschouwers met 5-1 verslagen. "Dinsdagavond, op het kindvriendelijke tijdstip van 18.45 uur, zullen de tribunes van de Johan Cruijff Arena wellicht worden beklommen door 40.000 fans. Oftewel honderd keer zoveel", schrijft Steven Kooijman in De Telegraaf.

Ajax maakte op 8 maart bekend dat er inmiddels 30.000 kaarten waren verkocht. Daardoor komt het toeschouwersrecord in Nederland dichtbij komt. Vorig jaar waren er 33.147 fans aanwezig bij de UEFA Women's Champions League-finale in het Philips Stadion in Eindhoven.

De wedstrijd tussen Ajax en Chelsea staat voor 19 maart op de planning. De aftrap is om 18:45 uur. De wedstrijd in Londen is op 27 maart. Om 21:00 uur (Nederlandse tijd, red.) klinkt daar het eerste fluitsignaal.

Lees meer:
0 reacties