Ajax grootste ter wereld op TikTok: ''Ajax Vrouwen komen ook voorbij''

Miel brinkhuis 6017f454e4062
Miel brinkhuis 6017f454e4062 Foto: © Pro Shots

Ajax was in afgelopen maand de grootste voetbalclub ter wereld op TikTok. De Amsterdammers hadden 5,4 miljoen interacties. Liverpool is achtervolger met 4,2 miljoen interacties. Woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax is trots op de gigantische cijfers.

"We posten vaker dan andere clubs en hebben een mooie mix tussen wedstrijdbeeld, fun-content en behind-the-scenes. Ook spelen we goed en snel in op de trends op TikTok. En we kijken verder dan alleen ons eerste elftal. Ook onze jeugdteams, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen komen voorbij", aldus Brinkhuis geciteerd door RTL.

Brinkhuis denkt dat Ajax op dit moment de ideale mix van content heeft gevonden. "We plaatsen veel 'oude' content – iets dat je minder op de andere platformen doet. Daarnaast heb je ook met TV-rechten te maken. Beelden uit de Champions League mag je niet zomaar direct op je kanalen plaatsen. In het geval van TikTok komt dat goed uit, al zouden we dat op kanalen als Twitter en Instagram natuurlijk wel sneller willen. De volgende wedstrijd wacht immers alweer snel."

De video van de goal van Lassina Traoré tegen Atalanta had het meeste bereik. "Het juichen van Traoré na dat doelpunt maakt het in combinatie met de gebruikte muziek tot een unieke video. Je hoort hem keihard schreeuwen in een leeg stadion. Zoiets hoor je normaal gesproken nooit in een vol stadion, ook niet op tv."

Lees meer:
0 reacties