Samenvatting: Ajax en Feyenoord spelen in Johan Cruijff ArenA gelijk

In een enerverende wedstrijd, waarvoor in totaal 33.742 kaarten werden verkocht, hebben Ajax en Feyenoord elkaar zaterdagmiddag op gelijke hoogte gehouden. In de Johan Cruijff ArenA bleef het uiteindelijk bij 1-1.

Na een spetterende opkomst, inclusief vuurwerk, kon de blik van Ajax en Feyenoord op het voetbal. Daar kwamen, zo leek het, wel wat zenuwen bij kijken. Het spel was soms slordig en écht grote kansen vielen er in de eerste twintig minuten niet. Zo belandde een voorzet van Chasity in het voorzet en bracht doelvrouw Lize Kop redding op een poging van Esmee de Graaf.

Ajax trok daarna het spel wat meer naar zich toe. Er waren schoten van Tiny Hoekstra en Sherida Spitse, maar die werden gepakt door keepster Jacintha Weimar. Daarna volgde er een goede aanval van de club uit Rotterdam. Deze werd echter niet goed uitgespeeld. Aan de andere kant kreeg Grant een enorme kans op de 1-0. De aanvalster kon alleen op het doel af, maar schoot naast.

Niet veel later leek de openingsgoal alsnog te vallen, nadat een poging van Romée Leuchter werd aangeraakt door Danique Ypema. Weimar was er uiteindelijk op tijd bij om de bal van de lijn te redden. Daardoor stond het na 45 minuten spelen 0-0 in de Johan Cruijff ArenA.

Na de thee schoot Feyenoord uit de startblokken. Maxime Bennink werkte binnen uit een corner en zette de Rotterdammers zo op voorsprong in Amsterdam. De gelijkmaker viel slechts enkele minuten later. Een voorzet van Ashleigh Weerden vloog het doel in: 1-1. Ajax kreeg moed door die gelijkmaker en speelde daarna het betere spel.

Dat leidde tot schotpogingen van onder meer Spitse en Leuchter, maar die belandden niet in het doel van Weimar. De ploeg van trainer Suzanne Bakker vervolgde de jacht op de voorsprong en het publiek ging er flink achter staan. De goal viel uiteindelijk aan beide kanten niet meer, waardoor deze wedstrijd eindigde in 1-1. Het bleek een historisch duel: met de 33.742 verkochte kaarten is het toeschouwersrecord in de Azerion Vrouwen Eredivisie verdubbeld.

Ajax 1-1 Feyenoord
47' 0-1
Maxime Bennink
50' 1-1 Ashleigh Weerden

Opstelling Ajax: Kop, Kardinaal (69' Van Gool), De Sanders, Doorn, Weerden (80' Verhoeve), Noordam (80' Van der Linden), Spitse, Sabajo (80' Bakker), Grant, Leuchter, T. Hoekstra

Opstelling Feyenoord: Weimar, Brandau, Ypema, Verspaget, Obispo, Baptiste (62' Van de Lavoir), Van den Goorbergh (76' Boshuizen), Van de Ven, Bennink (76' Conijnenberg), Rijsdijk (62' Ellouzi), De Graaf