Samenvatting: Ajax door naar halve finale na monsterzege op FC Twente

Ajax heeft woensdagavond op overtuigende wijze de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Amsterdammers wonnen met indrukwekkende cijfers van FC Twente: 5-1.

In Enschede was het de thuisploeg die als eerste scoorde. Kayleigh van Dooren zette FC Twente al na zeven minuten spelen op voorsprong. Daar konden de Tukkers echter niet al te lang van genieten.

Chasity Grant schoot via Kika van Es de gelijkmaker binnen. De Amsterdammers gingen uiteindelijk met een voorsprong de rust in. Grant sloeg wederom toe.

Na de pauze rekende Ajax definitief af met de ploeg van trainer Robert de Pauw. Jonna van de Velde zorgde zo'n tien minuten na de pauze voor de 3-1, waarna ook clubtopscorer Romée Leuchter een doelpunt meepikte.

Uiteindelijk was het Grant die de einduitslag op het bord zette en daarmee haar hattrick completeerde: 5-1.

Scoreverloop:
7' 1-0
Kayleigh van Dooren
16' 1-1 Chasity Grant
40' 1-2 Chasity Grant
53' 1-3 Jonna van de Velde
56' 1-4 Romée Leuchter
83' 1-5 Chasity Grant

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Olislagers, Van Es, Dijkstra, Casparij, Kaptein, Van Dooren (58' Everaerts), Peddemors, R. Jansen, Kalma, Stolze

Opstelling Ajax: Van Eijk, Van der Most, Van der Gragt (78' De Sanders), Doorn, Van de Velde (78' Kardinaal), Spitse, Noordam, Pelova (83' Hoekstra), Bakker, Leuchter (89' Tromp), Grant