Ajax boekt ruime zege op bezoek bij FC Eindhoven AV en bekert verder

Quinty Sabajo en Chasity Grant (Ajax) juichen
Quinty Sabajo en Chasity Grant (Ajax) juichen Foto: © BSR Agency

Ajax heeft zich zaterdag geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers kenden weinig problemen met FC Eindhoven AV: 0-9.

In Eindhoven duurde het twintig minuten voordat de ban werd gebroken door Ajax. Quinty Sabajo opende vervolgens de score. Via Jonna van de Velde en Tiny Hoekstra liepen de gasten voor rust uit naar 0-3. Na een uur spelen ging het echt hard.

Nadine Noordam maakte de 0-4, waarna tien minuten later Daliyah de Klonia ook een doelpuntje meepikte. Vervolgens was het aan Romée Leuchter om de zesde Ajax-goal te maken. Noordam maakte daarna haar tweede treffer van de middag en drie minuten later deed Sabajo hetzelfde. Bente Jansen tekende in de 78e minuut voor de 0-9.

Ajax kreeg in de blessuretijd nog de kans op een tiende goal. De ploeg van coach Suzanne Bakker kreeg een penalty, maar de bal van Leuchter werd gestopt door keepster Jade Adan, die een verleden heeft bij FC Twente en Achilles'29.

Scoreverloop:
20' 0-1
Quinty Sabajo
32' 0-2 Jonna van de Velde
45+' 0-3 Tiny Hoekstra
59' 0-4 Nadine Noordam
69' 0-5 Daliyah de Klonia
72' 0-6 Romée Leuchter
74' 0-7 Nadine Noordam
76' 0-8 Quinty Sabajo
78' 0-9 Bente Jansen

Opstelling FC Eindhoven AV: Adan, Blankenstein, Raaijmakers, Van Wershoven, Mutsaers (46' Van Bakel), Van Duijnhoven, Van Vliet (55' Ibes), Van der Plas (65' Van Esch), Verbael, Van Lent (65' Van Gisbergen), Van der Laar (86' Verploegen)

Opstelling Ajax: Van Eijk, Weerden (75' Keijzer), De Sanders, Spitse (62' Kardinaal), De Klonia, Van de Velde, Van Gool (46' Noordam), Sabajo, Grant (62' Keukelaar), Leuchter, T. Hoekstra (46' Jansen)

Lees meer:
0 reacties