Samenvatting: Ajax boekt overwinning op bezoek bij Excelsior

Ajax heeft vrijdagavond gewonnen op bezoek bij Excelsior. In het Van Donge & De Roo Stadion zegevierden de Amsterdammers met 3-0.

In Rotterdam opende Ajax na iets meer dan een halfuur spelen de score. Even daarvoor kreeg Kathelyn Hendriks nog een goede kans, maar haar poging ging naast het doel. Daarna was het raak voor Quinty Sabajo, die de 0-1 binnen tikte namens de Amsterdammers. Op slag van rust kreeg Excelsior nog een kans op de gelijkmaker. De poging van Dana Breewel was een prooi voor doelvrouw Lize Kop.

Na de pauze kon de ploeg van trainer Suzanne Bakker nog tweemaal juichen. Vijf minuten na de rust verdubbelde Eshly Bakker de marge, nadat ze doelvrouw Isa Pothof uitspeelde. Acht minuten later scoorde de spits ook de 0-3, ditmaal met een fraai schot van afstand. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar in Rotterdam bleef het uiteindelijk bij de drie Amsterdamse treffers.

Scoreverloop:
34' 0-1
Quinty Sabajo
50' 0-2 Eshly Bakker
59' 0-3 Eshly Bakker

Opstelling Excelsior: Pothof, De With (72' Van Bokhoven), Kleine, Aurélio (64' Van Goch), Piqué, Ridder, Hendriks, Groenewegen, Van Vliet, Udink (72' Hop), Breewel (64' Gumbs)

Opstelling Ajax: Kop, Weerden (85' Keijzer), Doorn, De Sanders, Kardinaal (72' Van der Linden), Van Gool, Spitse (60' Grant), Sabajo, T. Hoekstra (85' Kruize), Leuchter, Bakker