Ajax-bestuurder vertrekt: "Enorme inzet bij het vrouwenvoetbal"

Maurits Hendriks en Daphne Koster
Maurits Hendriks en Daphne Koster Foto: © BSR Agency

Ajax neemt afscheid van Maurits Hendriks. De directeur sport, ook wel Chief Sports Officer, vertrekt per 1 maart 2024 bij de Amsterdamse club.

De 63-jarige Hendriks was sinds september 2022 actief bij Ajax. Bij de Amsterdammers was Hendriks ook betrokken bij het vrouwenvoetbal. "Wij danken Maurits voor zijn enorme inzet, met name bij de verdere ontwikkeling van bouwproject De Nieuwe Toekomst en het vrouwenvoetbal van Ajax", reageert Michael van Praag, voorzitter van de RvC op de clubwebsite.

"In de korte tijd dat ik met hem heb samengewerkt, heb ik kunnen ervaren hoe toegewijd hij is en hoe hij met zijn analytische denkvermogen nieuwe structuren heeft kunnen introduceren. Wij wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière", aldus Van Praag.

Hendriks spreekt van een 'mooie als leerzame tijd'. "Ik ben nu toe aan een nieuwe bestuurlijke rol om te brengen wat ik professioneel van mezelf verlang. Ik dank mijn collega’s met wie ik fijn heb samengewerkt en wens Ajax alle goeds en nog meer sportieve successen toe."

Lees meer:
0 reacties