Ajax baalt: ''Dat ze haar carrière bij PSV wil voortzetten is jammer''

Ajax neemt na dit seizoen afscheid van Desiree van Lunteren. De verdedigster annex middenveldster stapt transfervrij over naar PSV, waar ze een tweejarig contract heeft getekend.

Van Lunteren keerde in de zomer van 2019 terug bij Ajax, waar ze eerder al zes jaar speelde. Tussendoor speelde ze een seizoen bij het Duitse SC Freiburg. De multi-inzetbare speelster beviel in december van een zoontje en werkt momenteel aan een rentree.

"Desiree heeft gedurende haar zwangerschap altijd duidelijk gemaakt terug te willen keren in het profvoetbal", zegt Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, op de clubwebsite. In Amsterdam balen ze van de keuze van Van Lunteren.

"Ajax heeft haar alle ondersteuning en faciliteiten aangereikt om dit te bewerkstelligen, ook vanuit mijn ervaring dat topsport na de zwangerschap zeker mogelijk is. Dat zij haar carrière bij PSV wil voortzetten is jammer, maar wij hebben uiteraard respect voor haar keuze en wensen haar veel succes met de terugkeer naar het wedstrijdveld", aldus Koster.

Lees meer:
0 reacties