Ajax automatisch tegen beloftenploeg: "Een wenselijke situatie"

Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax
Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax Foto: © Pro Shots

Ajax neemt het in de kwartfinale van het bekertoernooi op tegen Jong Ajax. De Amsterdamse ploegen wisten voorafgaand aan de loting al dat ze aan elkaar gekoppeld zouden worden.

Dat heeft alles te maken met een aangescherpt reglement, dat is ingesteld na de bekerstunt van Jong PSV afgelopen jaar. De Eindhovense beloften imponeerden vorig jaar door de halve finale te bereiken. Daarin bleek uiteindelijk FC Twente te sterk. De hoofdmacht van PSV zat ondertussen ook nog in het toernooi.

"Toen is gezegd: we willen niet nog eens het risico nemen dat een Jong-team straks per ongeluk tegen een eerste team van dezelfde club in de finale kan staan", zo geeft een woordvoerder van de KNVB aan tegenover De Telegraaf. Of dat dan wel de oplossing is? "Op dit moment is dit een wenselijke situatie, maar er zal aan het eind van het seizoen een evaluatie volgen."

Beloftenploegen kunnen door de reglementen niet meer verder komen dan de kwartfinale, op het moment dat ook het eerste team nog deelneemt. Bij de loting worden de ploegen automatisch aan elkaar gekoppeld.

Lees meer:
0 reacties