AFCA Supportersclub reageert: "Wij zijn tevreden met dit besluit"

Ajax-supporters in de Johan Cruijff ArenA
Ajax-supporters in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

De AFCA Supportersclub is tevreden dat de publieke huldiging van de vrouwenploeg niet doorgaat. Burgemeester Femke Halsema wilde de vrouwentak van de Amsterdammers huldigen voor de landstitel, maar dat wordt tegengehouden door de directie van Ajax.

De AFCA Supportersclub liet eerder op woensdag al de onvrede blijken. Tegenover algemeen directeur Edwin van der Sar werd aangegeven tegen een publieke huldiging van de landskampioen te zijn. "Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft namens onze club contact gezocht met de burgemeester", meldt de supportersvereniging.

"Hij heeft laten weten dat Ajax en haar supportersverenigingen een publieke huldiging voor het dameselftal geen goed idee vinden. Mede dankzij de argumentatie van de AFCA Supportersclub heeft burgemeester Femke Halsema besloten om van de huldiging af te zien", wordt er geschreven.

"De AFCA Supportersclub is tevreden met dit besluit. Het siert de Amsterdamse burgemeester dat ze terug durft te komen op een eerder genomen beslissing", sluit de AFCA Supportersclub af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand