ADO: ''Zien speelsters het liefst niet naar Ajax of PSV gaan''

Op excelsior ado den haag 601dacc5d0e64
Op excelsior ado den haag 601dacc5d0e64 Foto: © Orange Pictures

Voorzitter Kees Punt is met ADO Den Haag een nieuwe weg ingeslagen. Afgelopen zomer tekende tal van speelster voor twee seizoenen in de Hofstad en hierdoor hoopt de club de speelster langer bij de club e kunnen houden.

"Op die manier proberen wij het team langer bij elkaar te houden, waardoor je niet elk jaar veel nieuwe speelsters hoeft te halen", begint Punt op de website van ADO Den Haag. "Door het vastleggen van zelf opgeleide talenten en eigen meiden willen wij ook echt bouwen aan een team en bovendien onze eigen cultuur, ons geel-groen hart bewaken."

"Door hen nu een echt contract te geven, voorkom je dat zij straks gratis de deur uitlopen en wij door andere clubs worden kaalgeplukt. Omdat wij zo'n goede opleiding hebben, gaat het met die meiden vaak snel. Zo stonden Manon en Louise dit seizoen ineens in het eerste", gaat Punt verder. "Door zulke grote talenten te binden - en wij hebben er nu nog een paar op het oog - bescherm en beloon je je jeugdopleiding. Dat is precies wat ADO Den Haag bij de mannen ook wil bereiken."

ADO wil de reputatie als opleidingsclub behouden. "Ons streven is om jaarlijks niet meer dan twee of drie speelsters van buiten te halen en dan alleen als zij echt iets toevoegen. Als speelsters te goed voor ons zijn, dan zien we die het liefst niet naar Ajax of PSV gaan, maar direct naar een topclub in het buitenland."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand