ADO wil Ajax-titel voorkomen: "Neem een stapel bekers mee..."

Alex Scholte
Alex Scholte Foto: © Screenshot ESPN

Ajax gaat zaterdagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag. Als de Amsterdammers zelf weten te winnen en Telstar weet te stunten tegen FC Twente, gaat de titel alsnog naar Ajax. Alex Scholte, coach van ADO, wil dat absoluut voorkomen.

"Dat gaat niet gebeuren! Ik neem in de dug-out een stapel bekers mee, dus als het dreigt te mis te gaan dan gooi ik die het veld op. Dan maar gestaakt", grapt Scholte in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij hoopt op een positief scenario: "Ik hoop eerlijk gezegd dat FC Twente het tegen Telstar snel beslist, zodat deze wedstrijd van die extra lading af is."

ADO Den Haag gaat er zaterdag vol tegenaan, zo geeft de trainer aan. "En de eerste die geen honderd procent inzet toont, zet ik meteen hoogstpersoonlijk buiten het stadion. Wij gaan helemaal geen cadeautjes geven", maakt Scholte duidelijk. "Ook niet voor onze spelers, die weggaan en in de bloemen gezet worden. Ze krijgen om die reden geen speeltijd, wij gaan vol voor de winst want we willen vijfde worden."

De club uit Amsterdam wekt wel eens irritatie op, zo is hij eerlijk. "Als je gaat roepen dat alle clubs zo snel mogelijk cao’s voor alle spelers moeten afsluiten, dan wekt wel eens irritatie op. Dat is voor kleinere clubs gewoon nog niet haalbaar. Die vallen dan om, omdat er geen verdienmodel is."

"De grotere clubs moeten gewoon blij zijn dat andere clubs hun verantwoordelijkheid in het vrouwenvoetbal nemen, anders blijft er niets over. Bovendien, als je spelers met minder kwaliteit gaat betalen, gaan ze echt niet beter voetballen", aldus Scholte.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand