ADO-spits: "Wordt makkelijker in het voordeel van topclub gefloten"

Jaimy Ravensbergen (ADO Den Haag) juicht na een goal tegen VV Alkmaar
Jaimy Ravensbergen (ADO Den Haag) juicht na een goal tegen VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

Volgend seizoen speelt Jaimy Ravensbergen niet meer in het geel-groen van ADO Den Haag, maar in het rood van FC Twente. De spits heeft in Enschede een contract tot medio 2025 getekend.

Haaglanden Voetbal ziet met die overstap een voordeel voor Ravensbergen: ze speelt dan bij een topploeg, waarbij ze een rode kaart zoals tegen Ajax niet meer snel zal krijgen. "Er wordt wat makkelijker in het voordeel van de topclub gefloten. Ze praten ook constant tegen de scheidsrechter, die hun woorden als werkelijkheid aanneemt, terwijl dat dit niet altijd zo is", zegt de aanvalster.

"Ik vind dat scheidsrechters daar te veel in mee gaan. Ik ben dus heel benieuwd of ik dat ook mee ga maken. Dat zal ik volgend seizoen ervaren", geeft ze aan. ADO Den Haag wordt wel gezien als opleidingsteam van de Eredivisie, zo merkt Ravensbergen. "Als je kijkt welke meiden er nu allemaal bij de topploegen in Nederland voetballen zoals bij Ajax, PSV en FC Twente. Daar lopen veel meiden die hun opleiding in Den Haag hebben gehad."

"Kijk naar Renate Jansen, zij speelt al jaren bij FC Twente, maar komt ook gewoon bij ADO Den Haag vandaan. Als je het in Den Haag goed doet, dan is de kans groot dat je een stap in Nederland kan maken. Je kunt dus wel zeggen dat ADO Den Haag het opleidingsteam van de Eredivisie Vrouwen is", besluit Ravensbergen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand