ADO-spits Loonen countert kritiek: "Kijk maar naar Luuk de Jong"

Lobke Loonen aan de bal namens ADO Den Haag
Lobke Loonen aan de bal namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

ADO Den Haag zag afgelopen zomer Jaimy Ravensbergen en Liz Rijsbergen, goed voor 21 goals, vertrekken. De grote vraag was dan ook: hoe vangt de club dat verlies op? Lobke Loonen lijkt tot dusver het antwoord.

De spits was tot dusver goed voor tien goals in de Azerion Vrouwen Eredivisie en is daarmee momenteel vierde op de topscorerslijst. "Maar aan die 21 ga ik niet komen, hoor", zegt Loonen tegenover het Algemeen Dagblad. "We moeten het als team doen. Ik heb het nooit zo gezien alsof í­k dat verlies moest opvangen. Al gaat het persoonlijk wel heel goed, mede omdat ik veel fitter ben dan vorig seizoen, toen ik ook enkele blessures had."

Loonen kreeg eerder kritiek op het gebrek aan snelheid en mindere aannames. "Ik ben inderdaad niet de snelste, maar zelfs in de eredivisie bij de mannen kan je zonder snelheid een goede spits zijn. Kijk maar naar Luuk de Jong", countert ze. "Ik zal nooit Usain Bolt worden, maar je kan eraan werken en dat doe ik ook. Je kan het compenseren door te lezen wat de tegenstander gaat doen of door eerder te starten. En ik ben het er niet mee eens dat mijn eerste aanname niet goed is, die is wel degelijk verbeterd", geeft Loonen aan.

Bij ADO Den Haag heeft ze inmiddels de bijnaam Bulykin, doelend op oud-ADO-speler Dmitri. "Ik heb beelden van hem bekeken en ik zie ook wel overeenkomsten. Of ik trots op die bijnaam ben? Dat niet, maar ik vind het wel mooi om met hem vergeleken te worden. Hij is toch een ADO-legende", weet de spits, die denkt dat ze nóg beter kan. "In alles kan ik me nog verbeteren: snelheid, eerste aanname, kaatsen en afronden"

"Hoe? Door nog meer te sprinten, door in de sportschool hard te werken, door loop- en krachtoefeningen. Ik ben pas 21 jaar en denk dat de beste Lobke nog moet komen. Ooit wil ik kijken waar mijn plafond ligt, ik weet alleen niet of ik dat na dit seizoen al moet doen", aldus de ADO-aanvalster.

Lees meer:
0 reacties