ADO moet aan de bak: "Club heeft dringend behoefte aan vers bloed"

ADO Den Haag juicht
ADO Den Haag juicht Foto: © BSR Agency

ADO Den Haag staat voor een renovatie. De club ziet maar liefst negen speelsters en ook nog een aantal belangrijke clubmensen.

De club uit Den Haag heeft besloten de aflopende contracten van Ilham Abali, Wiëlle Douma, Vanessa Susanna, Lakeesha Eijken en Laura Dankelman niet te verlengen. Shanique Dessing werd in de tweede seizoenshelft gehuurd van PSV en keert zodoende deze zomer terug in Eindhoven. Lysanne van der Wal maakte eerder bekend haar voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Eerder maakte ADO Den Haag al bekend dat Chloé Vande Velde naar Club YLA, de vrouwentak van Club Brugge, verkast. "Nikki IJzerman gaat eveneens een avontuur elders aan. Voor welke club de aanvalster gaat spelen, is nog niet bekend", zo onthulde de residentieclub. Daarnaast vertrekken ook Alex Scholte, technisch manager Annabel Toorenburg en manager vrouwenvoetbal Karin Punt.

"Het vertrek van Abali, Susanna, Dankelman en Eijken (de enige aankoop van afgelopen seizoen) is logisch. Zij waren niet in staat om een basisplek te veroveren, al kwam dat bij Abali vooral door blessureleed", zo oordeelt Klaas-Jan Droppert in het AD. "Ook het vertrek van Dessing is vanzelfsprekend. Zij werd gehuurd van PSV en keert terug naar Eindhoven."

Vande Velde keert dus weer terug naar België. "Het is tijd om naar huis terug te keren. Mijn familie woont toch wel ver weg", geeft de 26-jarige middenveldster aan. "Op de bank zitten heeft ook een beetje meegespeeld in de keuze. Net zoals mijn keuze voor een club ook van het nationale elftal heeft afgehangen."

Droppert ziet ook dat clubmensen vertrekken. "Maar meer nog dan het vertrek van de spelers, moet ADO zich zorgen maken om de mensen in de staf en het kader die de club verlaten. Er vertrekt een schat aan ervaring en kennis door de voordeur", doelt hij op het vertrek van Scholte, Toorenburg en Punt. 

ADO moet dus in actie komen. "ADO kan het niet van alleen jeugd hebben, zo bleek dit seizoen. Geen van de doorgeschoven beloftenspelers was in staat om een basisplek te veroveren. En nu enkele ervaren spelers de club hebben verlaten, heeft ADO dringend behoefte aan vers bloed. Aan ervaren spelers die ervoor zorgen dat de Haagse club volgend seizoen een stabiele factor is", sluit Droppert af.

Lees meer:
0 reacties